wiza Afganistan

Wiza Afganistan

Wiza pobytowa

  • jednomiesięczna wiza jednokrotnego wjazdu

  • trzymiesięczna wiza wielokrotnego wjazdu

  • sześciomiesięczna wiza wielokrotnego wjazdu

Czas realizacji wizy

  • do 7 dni

Do terminów realizacji należy doliczyć czas na przesłanie dokumentów do nas i czas na odesłanie paszportu z wizą przez nas.
W przypadku obsługi osobistej dokumenty w konsulacie składamy następnego dnia po ich dostarczeniu do nas.

Cena wizy do Afganistanu

Skontaktuj się z nami, aby poznać aktualnie obowiązującą i całkowitą cenę Twojej wizy. Zadzwoń, napisz email lub skorzystaj z naszego formularza kontaktowego online.

Wymagane dokumenty

  • paszport ważny minimum 6 miesięcy od dnia zakończenia ważności wizy, z przynajmniej dwiema wolnymi stronami
  • formularz wizowy wypełniony komputerowo – pobierz wniosek
  • jedno zdjęcie:
    – nowsze niż w paszporcie i nie starsze niż 3 miesiące, umożliwiające identyfikację osoby aplikującej
    – kolorowe, ostre, na jasnym tle
    – rozmiar 3,5 x 4,5 cm
    – wydrukowane na papierze wysokiej jakości
    – zrobione na wprost, pokazujące wyraźnie oczy i twarz z obu stron od wierzchołka głowy do górnej części barków, tak aby twarz zajmowała 70-80% fotografii,
    – przedstawiające osobę bez nakrycia głowy, patrzącą na wprost, z zamkniętymi ustami,
    – twarz nie może być przesłonięta włosami
  • kopia kontraktu lub zaproszenia od partnerów biznesowych z Afganistanu w przypadku osób podróżujących do Afganistanu w celach służbowych lub biznesowych

Ważne informacje

Każda wiza wymaga akceptacji Ministerstwa Spraw Zagranicznych Islamskiej Republiki Afganistanu w Kabulu.

Konsulat może zażądać dodatkowych dokumentów potwierdzających dane zawarte we wniosku wizowym oraz ma prawo zaprosić osobę ubiegającą się o wizę na rozmowę w celu złożenia dodatkowych wyjaśnień.

Konsul może odmówić wydania wizy bez podania przyczyny i bez zwrotu opłat.

Wiza jest wydawana na określony termin i jest ważna tylko w podanym okresie.

Masz pytania? Chcesz dowiedzieć się więcej?

Sprawdź warunki uzyskania wizy do innych krajów