wiza Algieria

Wiza Algieria

Rodzaje wiz

  • wiza turystyczna (jednokrotna, dwukrotna, wielokrotna)

  • wiza biznesowa (jednokrotna, dwukrotna, wielokrotna)

W przypadku zainteresowania innymi typami wiz (np. wiza dyplomatyczna, wiza prasowa, wiza rodzinna, wiza studencka, wiza tranzytowa) skontaktuj się z nami.
Wizy wydawane są na okres do 30 dni i do 90 dni.

Czas realizacji wizy

  • tryb standardowy: 14 dni

Do terminu realizacji należy doliczyć czas na przesłanie dokumentów do nas i czas na odesłanie paszportu z wizą przez nas.
W przypadku obsługi osobistej dokumenty w konsulacie składamy następnego dnia po ich dostarczeniu do nas.

Cena wizy do Algierii

  • koszt realizacji wizy różni się w zależności od rodzaju wizy i czasu jej realizacji
  • koszt opłaty konsularnej jest inny dla poszczególnych rodzajów wiz, a ustalane przez konsulat stawki są zmienne
  • gwarancja ceny po kontakcie z nami – bez dodatkowych i ukrytych dopłat

Skontaktuj się z nami, aby poznać aktualnie obowiązującą i całkowitą cenę Twojej wizy. Zadzwoń, napisz email lub skorzystaj z naszego formularza kontaktowego online.

Podstawowe wymagane dokumenty

  • paszport ważny minimum 6 miesięcy od dnia zakończenia ważności wizy, z przynajmniej dwiema wolnymi stronami
  • wniosek wizowy wypełniony online i podpisany zgodnie z podpisem w paszporcie – wniosek na stronie internetowej Ambasady Algierii przejdź do wniosku wizowego
  • 1 aktualne zdjęcie:
    – nowsze niż w paszporcie i nie starsze niż 3 miesiące
    – kolorowe, na jasnym tle
    – twarz na wprost
    – rozmiar 3,5 x 4,5 cm
  • ubezpieczenie na czas wyjazdu – kup polisę u nas

Pozostałe wymagane dokumenty – w zależności od rodzaju wizy

wiza turystyczna

  • zaproszenie od osoby prywatnej

wiza biznesowa

  • oryginał zaproszenia od algierskiego kontrahenta, wysłany faksem do Ambasady Algierii w Warszawie

Ważne informacje

Konsulat może zażądać dodatkowych dokumentów potwierdzających dane zawarte we wniosku wizowym oraz ma prawo zaprosić osobę ubiegającą się o wizę na rozmowę w celu złożenia dodatkowych wyjaśnień.

Konsulat może odmówić wydania wizy bez podania przyczyny i bez zwrotu opłat.

Wiza jest wydawana na określoną we wniosku liczbę dni i jest ważna tylko w terminie podanym we wniosku.

Masz pytania? Chcesz dowiedzieć się więcej?

Sprawdź warunki uzyskania wizy do innych krajów