wiza Angola

Wiza Angola

Rodzaje wiz

  • wiza krótkoterminowa (do 7 dni pobytu)

  • wiza zwykła (do 30 dni pobytu)

  • wiza biznesowa

  • wiza tranzytowa

Czas realizacji wizy

  • tryb ekspresowy: 2-3 dni robocze

  • tryb normalny: 7-8 dni roboczych

Do terminów realizacji należy doliczyć czas na przesłanie dokumentów do nas i czas na odesłanie paszportu z wizą przez nas.
W przypadku obsługi osobistej dokumenty w konsulacie składamy następnego dnia po ich dostarczeniu do nas.

Cena wizy do Angoli

  • koszt realizacji wizy różni się w zależności od rodzaju wizy i czasu jej realizacji
  • koszt opłaty konsularnej jest inny dla poszczególnych rodzajów wiz, a ustalane przez konsulat stawki są zmienne
  • gwarancja ceny po kontakcie z nami – bez dodatkowych i ukrytych dopłat

Skontaktuj się z nami, aby poznać aktualnie obowiązującą i całkowitą cenę Twojej wizy. Zadzwoń, napisz email lub skorzystaj z naszego formularza kontaktowego online.

Podstawowe wymagane dokumenty

  • paszport ważny minimum 6 miesięcy od dnia zakończenia ważności wizy, z przynajmniej dwiema wolnymi stronami
  • wypełniony czarnym długopisem i drukowanymi literami wniosek wizowy podpisany zgodnie z podpisem w paszporcie – pobierz wniosek
  • 2 aktualne zdjęcia:
    – nowsze niż w paszporcie i nie starsze niż 3 miesiące
    – kolorowe, na jasnym tle
    – twarz na wprost
    – rozmiar 3,5 x 4,5 cm
  • oryginał i kopia Międzynarodowej Książeczki Szczepień Światowej Organizacji Zdrowia WHO tzw. „żółta książeczka” – potwierdzenie ważnego szczepienia przeciwko żółtej febrze

Pozostałe wymagane dokumenty – w zależności od rodzaju wizy

wiza krótkoterminowa

  • kopia strony głównej paszportu oraz stron zawierających wizy
  • potwierdzenie posiadania środków na utrzymanie (200 USD na każdy dzień pobytu w Angoli) – oryginał wyciągu z banku w języku angielskim, nie starszy niż 7 dni przed złożeniem
  • potwierdzenie zakwaterowania lub zaproszenie od obywatela Angoli lub od instytucji (bądź firmy) zarejestrowanej w Angoli – wysłane faksem do Ambasady w Warszawie oraz jego kopia dołączona do wniosku wizowego
  • podanie osoby aplikującej lub instytucji zatrudniającej, z prośbą o wydanie wizy, skierowane do Ambasady Republiki Angoli w Polsce
  • podpisane zobowiązanie do przestrzegania praw obowiązujących na terenie Angoli

wiza zwykła

  • kopia strony głównej paszportu oraz stron zawierających wizy
  • potwierdzenie rezerwacji biletu lotniczego (w obie strony)
  • potwierdzenie posiadania środków na utrzymanie (200 USD na każdy dzień pobytu w Angoli) – oryginał wyciągu z banku w języku angielskim, nie starszy niż 7 dni przed złożeniem
  • potwierdzenie zakwaterowania lub zaproszenie od obywatela Angoli lub od instytucji (bądź firmy) zarejestrowanej w Angoli – wysłane faksem do Ambasady w Warszawie oraz jego kopia dołączona do wniosku wizowego
  • podanie osoby aplikującej lub instytucji zatrudniającej, z prośbą o wydanie wizy, skierowane do Ambasady Republiki Angoli w Polsce
  • podpisane zobowiązanie do przestrzegania praw obowiązujących na terenie Angoli

wiza biznesowa

  • kopia strony głównej paszportu oraz stron zawierających wizy
  • potwierdzenie rezerwacji biletu lotniczego (w obie strony)
  • list delegujący z firmy na wyjazd
  • zaproszenie od kontrahenta na wyjazd biznesowy
  • podpisane zobowiązanie do przestrzegania praw obowiązujących na terenie Angoli
  • oryginał i kopia karty pobytu w Polsce (w przypadku cudzoziemców)

wiza tranzytowa

  • potwierdzenie rezerwacji biletu lotniczego
  • potwierdzenie posiadania środków na utrzymanie (200 USD na każdy dzień pobytu w Angoli) – oryginał wyciągu z banku w języku angielskim, nie starszy niż 7 dni przed złożeniem
  • paszport z ważną wizą do państwa docelowego (jeżeli wiza taka jest konieczna)

Ważne informacje

Konsulat może zażądać dodatkowych dokumentów potwierdzających dane zawarte we wniosku wizowym oraz ma prawo zaprosić osobę ubiegającą się o wizę na rozmowę w celu złożenia dodatkowych wyjaśnień.

Konsulat może odmówić wydania wizy bez podania przyczyny i bez zwrotu opłat.

Wiza jest wydawana na określoną we wniosku liczbę dni i jest ważna tylko w terminie podanym we wniosku.

Masz pytania? Chcesz dowiedzieć się więcej?

Sprawdź warunki uzyskania wizy do innych krajów