wiza Azerbejdżan

Wiza Azerbejdżan

Wiza do Azerbejdżanu bez obowiązku stawiennictwa w konsulacie

Współpracujemy z azerską firmą, akredytowaną do uzyskania wiz bez obowiązku osobistego stawiennictwa w konsulacie.

Wiza turystyczna – jednokrotna wiza elektroniczna „e-wiza”

Czas realizacji wizy: do 15 dni

Wymagane dokumenty:

  • formularz wizowy wypełniony komputerowo – dostępny u nas ⇒ zapytaj o formularz
  • kolorowy skan paszportu (strona ze zdjęciem), bardzo dobrej jakości (format jpg)
  • skan kolorowego zdjęcia 3,5 cm x 4,5 cm, na białym tle, typu paszportowego (format jpg)
  • bilet lotniczy – rezerwacja możliwa u nas
  • specjalne dokumenty potwierdzające rezerwację w hotelu w Azerbejdżanie – do realizacji u nas

Dodatkowe informacje:

  • E-wiza uprawnia do jednego wjazdu i do 30 dni pobytu w Azerbejdżanie.
  • E-wiza zastępuje wizę tradycyjną – nie jest wklejana do paszportu.
  • E-wiza przychodzi drogą mailową i z tym dokumentem wjeżdża się na terytorium Azerbejdżanu.
  • Na czas oczekiwania na e-wizę nie angażujemy oryginału paszportu.

Wiza biznesowa

– jednokrotna – do 30 dni pobytu
– dwukrotna 3 miesięczna – do 90 dni pobytu
– wielokrotna roczna – do 90 lub 180 dni pobytu

Czas realizacji wizy: do 15 dni

Do terminów realizacji należy doliczyć czas na przesłanie dokumentów do nas i czas na odesłanie paszportu z wizą przez nas.
W przypadku obsługi osobistej dokumenty w konsulacie składamy następnego dnia po ich dostarczeniu do nas.

Wymagane dokumenty:

  • wypełniona ankieta wizowa – dostępna na stronie http://evisa.mfa.gov.az/
    – po otrzymaniu akceptacji, otrzymujesz na podany adres mailowy kopie wypełnionej ankiety w formacie pdf
    – wydrukowaną ankietę wraz z pozostałymi dokumentami wysyłasz do nas
  • zaproszenie w języku azerskim z firmy z Azerbejdżanu – zaproszenie powinno zawierać informacje o miejscu pracy i stanowisku osoby zapraszanej do Azerbejdżanu
  • zaświadczenie z miejsca pracy zawierające informacje o stanowisku pracy (konieczna jest pieczątka firmowa) – w przypadku przedsiębiorców: KRS i oświadczenie o samozatrudnieniu
  • paszport ważny co najmniej 6 miesięcy, licząc od daty zakończenia terminu ważności wizy na wjazd do Azerbejdżanu
  • ksero paszportu – strona ze zdjęciem
  • jedno zdjęcie:
    – nowsze niż w paszporcie i nie starsze niż 3 miesiące, umożliwiające identyfikację osoby aplikującej
    – kolorowe, ostre, na jasnym tle
    – rozmiar 3,5 x 4,5 cm
    – wydrukowane na papierze wysokiej jakości
    – zrobione na wprost, pokazujące wyraźnie oczy i twarz z obu stron od wierzchołka głowy do górnej części barków, tak aby twarz zajmowała 70-80% fotografii,
    – przedstawiające osobę bez nakrycia głowy, patrzącą na wprost, z zamkniętymi ustami,
    – twarz nie może być przesłonięta włosami
  • bilety potwierdzające przyjazd do Azerbejdżanu i wyjazd z Azerbejdżanu – do realizacji u nas
  • potwierdzenie rezerwacji hotelu w Azerbejdżanie – do realizacji u nas

Cena wizy do Azerbejdżanu

  • koszt realizacji wizy różni się w zależności od rodzaju wizy i czasu jej realizacji
  • koszt opłaty konsularnej jest inny dla poszczególnych rodzajów wiz, a ustalane przez konsulat stawki są zmienne
  • gwarancja ceny po kontakcie z nami – bez dodatkowych i ukrytych dopłat

Skontaktuj się z nami, aby poznać aktualnie obowiązującą i całkowitą cenę Twojej wizy. Zadzwoń, napisz email lub skorzystaj z naszego formularza kontaktowego online.

Ważne informacje

Konsulat może zażądać dodatkowych dokumentów potwierdzających dane zawarte we wniosku wizowym oraz ma prawo zaprosić osobę ubiegającą się o wizę na rozmowę w celu złożenia dodatkowych wyjaśnień.

Konsulat może odmówić wydania wizy bez podania przyczyny i bez zwrotu opłat.

Wiza jest wydawana na określoną we wniosku liczbę dni i jest ważna tylko w terminie podanym we wniosku.

Masz pytania? Chcesz dowiedzieć się więcej?

Sprawdź warunki uzyskania wizy do innych krajów