wiza Egipt

Wiza Egipt

Rodzaje wiz

  • wiza turystyczna jednokrotna (do 30 dni pobytu)

  • wiza biznesowa (jednokrotna do 90 dni, wielokrotna do 180 dni pobytu)

  • inne typy wiz ⇒ skontaktuj się z nami

 

Czas realizacji wizy

  • tryb standardowy: 7 dni

Do terminu realizacji należy doliczyć czas na przesłanie dokumentów do nas i czas na odesłanie paszportu z wizą przez nas.
W przypadku obsługi osobistej dokumenty w konsulacie składamy następnego dnia po ich dostarczeniu do nas.

Cena wizy do Egiptu

  • koszt realizacji wizy różni się w zależności od rodzaju wizy i czasu jej realizacji
  • koszt opłaty konsularnej jest inny dla poszczególnych rodzajów wiz, a ustalane przez konsulat stawki są zmienne
  • gwarancja ceny po kontakcie z nami – bez dodatkowych i ukrytych dopłat

Skontaktuj się z nami, aby poznać aktualnie obowiązującą i całkowitą cenę Twojej wizy. Zadzwoń, napisz email lub skorzystaj z naszego formularza kontaktowego online.

Wiza turystyczna – wymagane dokumenty

  • paszport ważny minimum 6 miesięcy od dnia zakończenia ważności wizy, z przynajmniej dwiema wolnymi stronami
  • wypełniony wniosek wizowy i podpisany zgodnie z podpisem w paszporcie –  pobierz wniosek wizowy
  • 1 aktualne zdjęcie:
    – nowsze niż w paszporcie i nie starsze niż 3 miesiące
    – kolorowe, na jasnym tle
    – twarz na wprost
    – rozmiar 3,5 x 4,5 cm

Wiza biznesowa – wymagane dokumenty

  • paszport ważny minimum 6 miesięcy od dnia zakończenia ważności wizy, z przynajmniej dwiema wolnymi stronami
  • wypełniony wniosek wizowy i podpisany zgodnie z podpisem w paszporcie –  pobierz wniosek wizowy
  • 1 aktualne zdjęcie:
    – nowsze niż w paszporcie i nie starsze niż 3 miesiące
    – kolorowe, na jasnym tle
    – twarz na wprost
    – rozmiar 3,5 x 4,5 cm
  • zaproszenie od partnera z Egiptu

Na czas wyjazdu do Egiptu zalecamy wykupienie ubezpieczenia podróżnego – sprawdź warianty polis ubezpieczeniowych

Ważne informacje

Konsulat może zażądać dodatkowych dokumentów potwierdzających dane zawarte we wniosku wizowym oraz ma prawo zaprosić osobę ubiegającą się o wizę na rozmowę w celu złożenia dodatkowych wyjaśnień.

Konsulat może odmówić wydania wizy bez podania przyczyny i bez zwrotu opłat.

Wiza jest wydawana na określoną we wniosku liczbę dni i jest ważna tylko w terminie podanym we wniosku.

Masz pytania? Chcesz dowiedzieć się więcej?

Sprawdź warunki uzyskania wizy do innych krajów