wiza Kuba

Wiza Kuba

Rodzaje wiz

  • wiza turystyczna

  • wiza biznesowa

  • wiza studencka

  • wiza pracownicza

W przypadku zainteresowania innymi typami wiz (np. wiza grupowa, wiza tranzytowa, wiza dla dzieci) skontaktuj się z nami.

Czas realizacji wizy

  • 3 dni robocze

Czas realizacji liczony jest od dnia złożenia przez nas kompletu dokumentów w jednostce konsularnej.
Do terminów realizacji należy doliczyć czas na przesłanie dokumentów do nas i czas na odesłanie paszportu z wizą przez nas.
W przypadku obsługi osobistej dokumenty w konsulacie składamy następnego dnia po ich dostarczeniu do nas.

Cena wizy na Kubę

  • koszt realizacji wizy różni się w zależności od rodzaju wizy i czasu jej realizacji
  • koszt opłaty konsularnej jest inny dla poszczególnych rodzajów wiz, a ustalane przez konsulat stawki są zmienne
  • gwarancja ceny po kontakcie z nami – bez dodatkowych i ukrytych dopłat

Skontaktuj się z nami, aby poznać aktualnie obowiązującą i całkowitą cenę Twojej wizy. Zadzwoń, napisz email lub skorzystaj z naszego formularza kontaktowego online.

 

Wymagane dokumenty

Wiza turystyczna

  • paszport ważny minimum 6 miesięcy od dnia zakończenia ważności wizy
  • skan paszportu – strona ze zdjęciem
  • bilet lub rezerwacja lotnicza – w obie strony
  • rezerwacja hotelowa

Wiza biznesowa

  • paszport ważny minimum 6 miesięcy od dnia zakończenia ważności wizy
  • wypełniony wniosek wizowy – przejdź do wniosku wizowego
  • 1 aktualne zdjęcie (inne niż w paszporcie)
    – nowsze niż w paszporcie i nie starsze niż 3 miesiące
    – rozmiar 3,5 x 4,5 cm
    – kolorowe, ostre, na jasnym tle
    – wydrukowane na papierze wysokiej jakości
    – zrobione na wprost, pokazujące wyraźnie oczy i twarz z obu stron od wierzchołka głowy do górnej części barków, tak aby twarz zajmowała 70-80% fotografii,
    – przedstawiające osobę bez nakrycia głowy, patrzącą na wprost, z zamkniętymi ustami,
    – twarz nie może być przesłonięta włosami
  • imienne zaproszenie wysłane do Ambasady w Warszawie
  • bilet lub rezerwacja lotnicza – w obie strony
  • rezerwacja hotelowa

Ważne informacje

Konsulat może zażądać dodatkowych dokumentów potwierdzających dane zawarte we wniosku wizowym oraz ma prawo zaprosić osobę ubiegającą się o wizę na rozmowę w celu złożenia dodatkowych wyjaśnień.

Konsulat może odmówić wydania wizy bez podania przyczyny i bez zwrotu opłat.

Wiza jest wydawana na określony termin i jest ważna tylko w podanym okresie.

Masz pytania? Chcesz dowiedzieć się więcej?

Sprawdź warunki uzyskania wizy do innych krajów