wiza Uzbekistan

Wiza Uzbekistan

Wiza do Uzbekistanu bez obowiązku Twojego stawiennictwa w konsulacie.

Rodzaje wiz

  • wiza turystyczna

  • wiza biznesowa

  • wiza tranzytowa

Czas realizacji wizy

  • wiza turystyczna: 3 dni robocze

  • wiza biznesowa, wiza tranzytowa: 5 dni roboczych

Do terminów realizacji należy doliczyć czas na przesłanie dokumentów do nas i czas na odesłanie paszportu z wizą przez nas.
W przypadku obsługi osobistej dokumenty w konsulacie składamy następnego dnia po ich dostarczeniu do nas.

Cena wizy do Uzbekistanu

  • koszt realizacji wizy różni się w zależności od rodzaju wizy i czasu jej realizacji
  • koszt opłaty konsularnej jest inny dla poszczególnych rodzajów wiz, a ustalane przez konsulat stawki są zmienne
  • gwarancja ceny po kontakcie z nami – bez dodatkowych i ukrytych dopłat

Skontaktuj się z nami, aby poznać aktualnie obowiązującą i całkowitą cenę Twojej wizy. Zadzwoń, napisz email lub skorzystaj z naszego formularza kontaktowego online.

Podstawowe wymagane dokumenty

  • paszport ważny minimum 6 miesięcy od dnia zakończenia ważności wizy, z przynajmniej dwiema wolnymi stronami
  • 2 wypełnione wnioski wizowe podpisane zgodnie z podpisem w paszporcie – pobierz wniosek
  • 2 aktualne zdjęcia:
    – nowsze niż w paszporcie i nie starsze niż 3 miesiące
    – kolorowe, na jasnym tle
    – rozmiar 3,5 x 4,5 cm
  • zaświadczenie z miejsca pracy, a dla uczniów lub studentów zaświadczenie ze szkoły lub uczelni (w języku angielskim lub rosyjskim)
  • kserokopia wszystkich stron paszportu

Pozostałe wymagane dokumenty – w zależności od celu pobytu

wiza turystyczna

  • turystyczne poparcie wizowe /do zrealizowania u nas/

wiza biznesowa

  • zaproszenie na wjazd do Republiki Uzbekistanu, wydane przez Departament Służby Konsularnej Ministerstwa Spraw Zagranicznych, przez przedstawicielstwa MSZ Uzbekistanu lub przez terenowe organy spraw wewnętrznych OWIR

wiza tranzytowa

  • wiza państwa docelowego oraz  bilety z potwierdzonymi datami wjazdu i wyjazdu

Ważne informacje

Konsulat może zażądać dodatkowych dokumentów potwierdzających dane zawarte we wniosku wizowym oraz ma prawo zaprosić osobę ubiegającą się o wizę na rozmowę w celu złożenia dodatkowych wyjaśnień.

Konsulat może odmówić wydania wizy bez podania przyczyny i bez zwrotu opłat.

Wiza jest wydawana na określoną we wniosku liczbę dni i jest ważna tylko w terminie podanym we wniosku.

Masz pytania? Chcesz dowiedzieć się więcej?

Sprawdź warunki uzyskania wizy do innych krajów